26 Mayıs 2010

KESK 26 MAYISTA YAPILACAK GREVE İLİŞKİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU


KESK 26 MAYISTA YAPILACAK GREVE İLİŞKİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU












26.05.2010-Çarşamba

Ankara- KESK bu gün sözünü tuttu. Tüm TÜRKİYE genelinde grev yaparak sokağa çıktı.. Bundan 4 ay önce Tekel işçilerinin Ankara'nın ayazında 78 gün süren direnişlerininin tam ortasında (kendilerine ilişkin bir karar çıkacağını beklerken, hayal kırıklığına uğratılan Tekel işçilerine rağmen) ama yine de bir Genel Grev kararı almış olmaları açısından önem arz edilen 26 Mayıs 2010 grev kararı idi.. 6 sendika konfederasyonunun biraraya gelerek aldıkları ve Türkiye işçi sınıfı açısından tarihi bir karar olarakta algılanmasına neden olan bu grev malisef alındığı tarih ve içinde bulunulan konjoktör açısındanda değerlendirildiği taktirde, nasılki; Tekel Emekçilerini üzmüş ise, bu günde aldıkları kararların, verdikleri sözün arkasında durmayarak caydıklarını utanmadan da deklere eden; kendilerini işçilerin ve emekçilerin örgütü olarak gören ama bunların sözde olduğunu yaptıklarıyla ortaya koyan; başta Türk-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen gibi sarı sendikalar bu gün grev yapmaktan vaz geçtiler..
KESK ise; "BİZ SÖZ VERDİK SÖZÜMÜZDE DURUYORUZ" diyerek yine emekçilerin öz örgütü olduğunu ortaya koydu..

Bu gün grev günüydü..

TMMO, TTB. ve Diğer demokratik kitle örgütleri ve DİSK'e bağlı sendikalarında katılımıyla, ziya gökalp caddesinde görkemli bir miting düzenlendi..

Bir grup Tekel işçisinin, Türk-İş genel merkezine girerek vaz geçilen grev kararını protesto etmek istemesi üzerine, polisin müdahelesi üzerine Türk-İş binasından gözaltına alınmışlardır..

Haber ve fotoğraf: Evcioğlu

**************************************************



























Hiç yorum yok: