11 Haziran 2010

Seyfi Oktay'dan 'Alevi' isyanı!


Seyfi Oktay'dan 'Alevi' isyanı!

10.06.2010 Perşembe

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, bir kısım medya tarafından kendisine yönelik linç uygulaması yapıldığını öne sürdü


’Bir kısım medya’nın hakkında linç uyguladığını ileri süren eski Adalet Bakanlarından Oktay, “Bu çevreler geçmişte de bir Alevi’nin Adalet Bakanı olmasını hazmedememişti” dedi.

ANKARA - Ergenekon soruşturmasında hakkında çıkan gözaltı kararı rahatsızlanarak hastaneye yatırılması nedeniyle uygulanamayan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, hakkında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Halen İbni Sina Hastanesi’nde tedavi gören Oktay, “Onulmaz, tedavi edilmez, hastalık derecesindeki bir husumetle saldırılara maruz kalıyorum” ifadesini kullandı.

Soruşturmanın gizli evraklarının fütursuzca gazete manşetlerine ve televizyon ekranlarına taşındığını ve yargısız infaz yapıldığını belirten Oktay, “Bu linç hareketini bakanlığım döneminde de aynı çevrelerden yaşamıştım. O zaman bu kadar cüretkar değillerdi. Demek ki bugün kendilerini çok daha güçlü görüyorlar” dedi.

Bakanlıktan 16 yıl, siyasetten de 10 yıl önce ayrıldığına dikkat çeken Oktay “Bu nasıl bir kindir ki, bu kadar yıl sonra bu kinleri kusmaktadırlar” dedi. Oktay, “Hiçbir erk ve yetkisi olmayan bir kişinin nasıl olur da kurumlara baskı yapması söz konusu olabilir?” diye sorduğu açıklamasında şunları kaydetti:

Mezhebimden rahatsızlar


“Bakanlığım döneminde demokratik, laik ve hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne, özgürlükçü sisteme ve özellike yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına yaptığım ve yapmaya çalıştığım katkılar, tarihe mal oldu. Sistemin demokratik değişim ve dönüşümünü o zaman da kabullenememişlerdi. Bu çevreler geçmişte de mezhebimden rahatsız olduklarını açıkça belirtiyorlardı.

Bir Alevi’nin Adalet Bakanlığına atanmasını şaşkınlıkla karşılamışlar ve asla hazmedememişlerdi. Hele hele Alevi inançlı bir gencin hakkıyla hakim veya savcı olmasını dünyanın sonu gelmiş gibi değerlendiriyorlardı. Yıllar önce TBMM kürsüsünden de belirttiğim gibi bu zihniyetin sahipleri Alevi inançlı insanların bu ülkede var oluşlarını kabullenememektedirler.”

Oktay açıklamasında yargıya baskı yaptığı iddialarını da reddederek, “Kimselerle görüşmeden Robinson gibi mi yaşamalıydım? Bana ulaşan bazı istemleri yedi kişiden oluşan HSYK’nın bir üyesine iletmekle yargı baskı altına mı alınmaktadır?” diye sordu.

http://www9.gazetevatan.com/

Hiç yorum yok: