21 Ekim 2010

Türbanın arkasındaki dernek

Türbanın arkasındaki dernek

İlköğretimde türbanın arkasındaki dernek Adana ve Mersin'de bazı ilköğretim öğrencilerinin türbanla derse girmek istemelerinin arkasında Mustazaf-Der'in olduğu öne sürüldü. Peki Mustazaf-Der nasıl bir oluşum?

Genel merkezi Diyarbakır'da bulunan dernek, adını düzenlediği dini motifli kalabalık mitinglerle duyurdu. Derneğin terör örgütü Hizbullah'a yakınlığı sıkça gündeme geldi.

Bu yakınlık nedeniyle dernek 6 ay önce mahkeme kararıyla kapatıldı.
Mustazaf-Der, Mustazaflar yani "Ezilenler" ile Dayanışma Derneği 6 yıl önce kuruldu. Derneğin tüzüğüne göre, amacı haklara yönelik engellerin kaldırılması ve yoksullara yardım.


Dernek adını Diyarbakır başta olmak üzere, birçok ilde düzenlediği dini motifli kalabalık mitinglerle duyurdu.

Özellikle Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesine tepki amacıyla Diyarbakır'da düzenlenen miting, dünya medyasının da ilgisini çekmişti.
Derneğe, Hizbullah terör örgütüne yakın olduğu iddiasıyla kapatma davası açıldı.

Derneğin kapatılmasına giden süreç Adana'da başladı.

Mustazaf-Der ile ilgili bir soruşturma yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı derneğin Hizbullah terör örgütüyle bağlantılı olduğu kararına vardı.
Derneğin merkezi Diyarbakır'da olduğu için buradaki Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kapatma davası açıldı ve fesih kararı çıktı. Mahkeme kararın gerekçesinde, derneğin Hizbullah'a yakınlığına dikkat çekti.

Kararda, “Mustazaf-Der'in, Hizbullah terör örgütünün amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu, dernek kurma özgürlüğünü, demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullandığı belirlenmiştir” denildi

Karar Yargıtay tarafından henüz onanmadığı için, dernek faaliyetlerine devam ediyor.
(NTV)

21.10.2010 18:13
http://haber.gazetevatan.com/turbanin-arkasindaki-de

Hiç yorum yok: