11 Nisan 2011

"Emek Barış ve Demokrasi Blogu" ittifakı kuruldu

"Emek Barış ve Demokrasi Blogu" ittifakı kuruldu

12 Haziran secimlerine secim baraji nedeniyle bagimsiz adaylarla girecek olan "Emek Baris ve Demokrasi Blogu" secim bildirgesini açikladi.


Slayt gösterisinde göster: blok.jpg







Taksim Hill Otel’de BDP Esbaskani Selahattin Demirtas ile bir araya gelen 16 siyasi olusumun temsilcileri, secim ve blok cercevesini kamuoyuyla paylasti.

Secim bildirgesinden...

"Temel hak ve ihtiyaclar rant alanina donusturuluyor"

* Basta Alevi yurttaslarimiz olmak uzere, farkli inanc ve kulturler uzerindeki baski ve ayrimcilik devam ediyor.
* Yolsuzluk ve yoksulluk diz boyu. Sekiz yillik AKP hukumeti doneminde issizlik, aclik sefalet hizla artarken , dolar milyonerleri de dunya sirlamasinda ust siralara tirmanislarini surduruyor.
* Yer alti ve yerustu kaynaklarimiz kar hirsina kurban edilirken, insan, cevre ve doga buyuk bir tehlike ile karsi karsiya birakiliyor, nukleer tehdit gormezden geliniyor, kucumseniyor.
* Ozellestirme talani, esnek calisma, taseronlastirma, dusuk ucretli, is ve can guvenliginin olmadigi calisma kosullari yayginlasiyor. Is cinayetleri adeta toplu katliamlar olarak tum toplumu derinden sarsiyor.
* Kucuk esnaf, ciftci ve koylu tam bir yikimla karsi karsiya bulunuyor. Egitim, saglik, ulasim, barinma gibi temek hak ve ihtiyaclar birer rant alani haline donusturuluyor.

"Gencler gelecekten umutusuz"

* Kadin- erkek esitligine inanmayan bir basbakanin yonettigi ulkede her gun bes kadin olduruluyor. Kadinlara yonelik ayrimcilik ve esitsizlik butun agirligiyla suruyor.
* Egitim buyuk bir sorun halinde. Polis baskisi, siddet, sinav yarisi ve geleceksizlik genclere yasami bir kabus haline getiriyor.
* Bizler tum ezilen ve somurulen kesimlerin, magdur olan her yurttasin sesini ve talebini meclise tasimakta kararliyiz.
* Turkiye'de demokratiklesmenin onunu acmak, emegin sosyal ve ekonomik haklarini gerceklestirmek, guclu bir demokratik muhalefeti yaratmak icin mucadelemizi birlestiriyoruz.
* Emegin, haklarindan, demokrasi ve ozgurlukten, baristan yana tum gucleri; her dilden, her inanc ve kulturden halkimizi da Emek, Demokrasi ve Ozgurluk Blok'u etrafinda birlesmeye cagiriyoruz." denildi



EvcioğluHaber-10.04.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: