11 Nisan 2011

CHP'de Beklenen (meyen) Değişim

CHP'de Beklenen (meyen) Değişim.!

EvcioğluHaber- CHP'de 12 Haziran milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme sonuçlandı.. Milletvekili Listesinde kendi adını göremeyen CHP'nin, (deyim yerinde ise) eski ağır topları ! isyan etti..
Yıllarca CHP'yi kendilerine ait bir yeri yönetir gibi yöneten ve onları seçen halk sorunlarla boğuşurken; sağlık sorunlarından eğitim sorunlarına ve milyonlarca gencin yaşadığı işsizlik cenderesinde psikolojik travmalar yaşanırken, kendi koltuklarını korumak ve halkın gerçek yaşamından uzak konuları meşgale seçmiş olanlar...
Evet her zaman kış olmaz..! Bir gün baharda gelir..
Birileri için cennet ise bir düzen; başkaları için cehennem olabiliyor..
Yıllarca o koltuklarda oturanlar, halkın yaşadığı acıları karşısında kılını bile kıpırdatmadılar..
Ülkede uygulanan Neo libarel politikalar sonucunda, bırakın gündelik geçimini rahatlıkla sağlamayı, yarına dair gelecek kaygısıyla, insanlar umutlarını yitirmeye başladı.. Umutsuzluk ve seçeneksizlikle devam eden toplumsal yaşam, her gün gazetelerde ve TV. lerde cinnet geçiren ve ailesini ve yakınlarını sudan sebeplerle katledenlerle doluyor..
Bu ülkenin yöneticileri, yaşanan toplumsal çözülmelere karşı ekonomik ve sosyal politik önlemler geliştiremedilerse; muhalefettekiler ne yaptı peki?

Evet.! O zamanlar toplumdan aldıkları görevlerini yerine getirmeyenler, 12 Haziranda yerlerini başkalarına devretmek durumundalar.. O koltuklar kimseye baki değil elbet...
Görevler en laikiyle yerine getirenlere bırakılma anlayışıyla yapıldığı sürece yozlaşma olmaz.. Olmaz ise; kişilerin insiyatiflerine bırakılamayacak kadar hassas dır.. Çünkü; kişilerin uzun süreli dokunulmaz olması her istediğini yapıyor ve kötüde yapsa hesap vermiyorsa orada yozlaşma başlar.. Yani; hesap verme/sorma mantığı hakim olmalıdır.
Evet; gerektiğinde arkadaş sen biraz mola ver..! dinlen.. denmelidir.. Hatta; iki dönemden fazla seçilmemelidir..
Bence CHP'de iyi bir çalışma olacağa benziyor.. Ancak; Ergenekondan tutuklular listede yer almamış olsaydı, daha olumlu olabilirdi..
Yinede olumlu gelişmeler %80'in üzerinde.. Umuyoruzki; CHP'deki bu beklenmedik büyük değişim, ülkemizin siyasal ve toplumsal yaşamında bir değişiklik sağlar ve insan hakları ve demokrasi açısından ılımlı bir iklim olanağı yaratır..
Toplumsal yaşamda tıpkı dolal yaşam alanları gibidir.. İklim koşulları ne kadar ılıman olursa o kadar biyolojik canlılıkta artar..
*****

Milliyetin haberine göre;
CHP'de milletvekili adayları listesinde
Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol, Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş yer almadı. Mustafa Özyürek, Onur Öymen listede yok

Enver Aysever CHP'deki görevlerinden istifa etti
İlhan Cihaner, Kadir Özbek, Tayyibe Gülek liste dışı

********

Emine Ülker Tarhan Ankara 1. bölge listesinde..

Mustafa Balbay İzmir 1. Bölge ilk sırada

Mehmet Haberal Zonguldak 1nci sıradan aday

****
Seçime doğru CHP listesinde çok büyük değişiklikler olmasına rağmen; Sol ve Sosoyalist gelenekten olan milletvekili adayları elenmiş görülüyor.. Bu liste, ağırlıkta Sağ adayların önemli yerlerde özellikle seçilme şansları yüksek yerlerde olduğu görülmekte..
Ercan Karakaş, İlhan Cihaner ve diğer listeye alınmayanlarla, listede olan bazı isimlerle karşılaştırdığımızda bu CHP listesinin sol bir listeden uzak olduğu ilk başta göze çarpıyor..
Mesela; Mehmet Haberal yerinde bir aday değildir.. S.Aygün ve diğer sağ tantaslı adaylar CHPnin soldan uzaklaştığını algılattırabilir..
12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi için tüm Partiler ve Bağımsız Milletvekili adayları ile çalışmaları başlatan 18 ayrı parti ve platformdan oluşan ittifak seçim hazırlığına hız vediler..
Ülkemiz insanlarının yaşamını kolaylaştıracak bir seçim sonucu ve halkın gerçk temsilini sağlayacak seçim kanunu ve siyasi partiler kanunu değişikliği sağlanmadığı bir ortamda elbet seçimin sonucunun TBMM'ne ne ölçüde yansıyacağı bilinmez bir seçime gidiyoruz..

Evrensel İnsan Hak ve özgürlükleri açısından zengin, her türlü hakların yaşandığı bir ülke olma umuduyla bir seçime daha gidiyoruz..


EvcioğluHaber-11.04.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: