13 Temmuz 2010

HALK OZANLARINA VE CAN/DOSTLARA


HALK OZANLARINA VE CAN/DOSTLARA

fotoğraf:Evcioğlu

14 Temmuz 2010

EvcioğluHaber- Değerli okuyucular; http://www.alevisesi.com adında, sözde Alevilerin sesi olduğunu belirten bir internet sitesinde "Musa Özateş" isimli bir site yazarının aşağıya alıntı yaparak aktardığım sözlerini, hangi aklı başında bir Alevinin kabul edebileceğini ve ayrıca buna ses çıkarmaması olasıdır..

Canlar; tesadüfen internette alevilikle ilgili bir çalışma yaparken rastladığım bu site; kimler hangi maksatla kurduklarını 'site içeriğini inceledikten sonra' o kadar net anlaşılıyorki; aşağıdaki birkaç alıntı sözler bile bunu çok net anlatıyor..
Bu site yazarının Alevi olmadığı veya bir bağlantısı söz konusuysa Asilimasyona uğramış olduğu en başta; yazı ve konuşma uslubundan anlaşılmaktadır..

Çünkü; Alevilerin en önemli değerlerine pervasızca saldıran ve kendince Halk ozanlarına ders verirken, ona bile küfür eden bu ahlaksız ve izansız, densiz yezite elbet bizlerinde birkaç söz etmesi gerekir..

Sözde Alevisesi adındaki sitenin tüm içerik konuları; yıllarca Alevilere yapılan haksızlıkların ve küfürlerin, hemde 'Alevisesi' adı kullanılarak yapılıyor olması manidar değilmidir..
Davetlerine baktığımızda ise ilk önce Şİİ'leştirmek, Camiye ve mescide çağırarak, CEM ve SEMAH'ı aşağılamaktadır..

Ey.! Canlar..
Ey.! Pirsultan dostları.
Hace Bektaş-ı Veli'yi kendine yol gösterici edinenler..
Pir aşkına.!
Bunları tanı...

Tarihler boyunca; milyonlarca Aleviyi katletmiş, yerinden yurdundan etmiş, Yavuzun torunları olduğundan hiçbir şüphe yoktur..

Hangi adla ve hangi kılıkla gelirlerse gelsinler.. Onların gelişi duruşlarından, davranışlarından ve de mağrur ve mekruh konuşmalarından bellidir..

İşte size bir örnek isim; Musa Özateş adında ve Alevisesi.com sitesinde yer alan; 24 Ocak 2008 tarihli "HALK OZANLARINA MEKTUP" başlıklı yazısından alıntılar..

Bu zat Bektaşiliğe, Saza, Ceme , Semaha ve Dedelere saldırarakmı sizlerle bir olacak..

Değerli Canlar;
Sizlerin taktirine sunuyorum...

Buyrun....!
İşte o yazıdan alıntılar

"Senin pek çok meslektaşın zalimlerin düzenlerine hizmet etti,uşaklık etti ,onların sistemlerini meşrulaştırıcı roller oynadı,sazlarını negatif işlere aracılık yaparak kullandılar......."

"Evet çok iyi anladığın gibi Bektaşilerden ,dedelerden ve yaptıkları kültürel olayları dinsel ibadetlermiş gibi sunan cahiller ordusundan bahsediyorum.Sadece bahsetmiyorum seni uyarıyorum........"

"Bak bunca senedir ikinci bir pir sultan gelmedi çünkü onun yolunu ihmal ettiniz,sazınızı sömürü düzeni Bektaşilerin ve dedelerin çarkını çevirmek için kullandınız......"

"Bu durum şimdide devam etmektedir,bu sömürü düzeninin parçası olan pek çok halk ozanı cemevlerinde önüne atılan parça peşinde dolanıp duruyor.,"

"Ve sana gelen ilk cem teklifine HAYIR diyerek işe başlayabilirsin..."

"Hadi seni cemevine çağıran zalimlere HAYIR de,o hayırda ne kadar hayır gizli bir bilsen……"

*************************
Değerli Halk Ozanlarımız ve Canlar; bu yazıyı neden alıntı yaparak koyduğumuzu merak ettiğiniz düşüncesiyle bir açıklama getirmek istiyoruz.. Özellikle internet haberciliğinin yaygınlaşmasıyla; ortalık tozduman.. Kafalar yeterince karışık.. Çünkü; hem Alevi adını kullanarak ve bizden gibi görünüp; hemde canımıza aş verenleri görünce buraya bir ışık tutmak ihtiyacı hissettik.. Hem Aleviyiz diyecek; Aleviliğin ve Bektaşiliğin tüm değerlerine saldıracak ve hemde sizleri camiye çağırarak, sizleri öldürerek bitiremediler asilimasyonda yok edecekler..
Bu hokkabazları tanı..
Bu düzenbazları tanı...
Bu akıl fukarası zavallılar, senin değerlerine saldırıyorlar..
Ama, senin o yüce değerlerinle yinede bağışla...! Diyemiyorum..!
Kendi mahşerlerinde cehenneme gitmeleri için duva et ama, gözünüde aç lütfen... Yeter bu aymazlık uykusundan uyan..!
Yine, işiniz zor görünsede; imkansız değil.. Bir gün mutlaka...! Güzel günler göreceğiz......!
Sevgiyle ve Dostcakalın

EvcioğluHaber
14.07.2010-00:18

Hiç yorum yok: