25 Mart 2011

Çarkın; "Simon Mimon Hikaye, Sen gerçekleri anlat"

Çarkın; "Simon Mimon Hikaye, Sen gerçekleri anlat"

EvcioğluHaber- Bu gün tutuklanan Ayhan Çarkın; Ergenekon tutuklusu ve Eski Emniyet müdürü Hanifi Avcı için; "Kitap yazmış, Simon mimon.. Sen bunları geç gerçekleri anlat" diyerek, Hanifi Avcı ile birlikte doğuda çok çalıştıklarını ve o kitabı bırak, orada yaşanan gerçekleri anlat da görsünler bu devlet için neler yapılmış diyerek, devletin haberi olmadan kimsenin kan akıtamayacağını söyledi.. Kendilerinin bok yedirdiklerini ve insanların tırnaklarını söktüklerini ve daha neler yaptıklarını, belirterek: "hatta bize yemek yapıp getiren kadını bile hiç acımadan öldürdük..Bu cinayetlerin araştırılması için Gerçekleri araştırma komisyonun kurulmasını istiyorum, oraya gidip bütün gerçekleri anlatacağım.." dedi.
“Bu kan aktıysa devletin elinden aktı” Eski özel harekatçı ve susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın'ın CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in ve diğer bazı televizyon kanallarında canlı yayında yaptığı itiraflarla Ergenokon yapılanmasının başında yeralan kişilerin isimlerini ortaya koyarak gündemi sarsmaya ve 10.000 lerce faili meçhul cinayetlere dikkati çekerek: "o gün bize bu insanların öldürülmesi emrini verenler, bu gün deli raporu almak için numara yapıyorlar.. İşte Ergenokonun başı onlardır.. Kimisi Milletvekili, kimisi donulmaz kimisi bilmem ne.. Şimdi, kitap yazıyorlar.. Yok somonmuş, yok haliçmiş.. Bu işler böyle olmaz.. Bırakacaksınız.. " diyen Çarkın, kendisiyle birlikte Özel Harakatçı olan arkadaşlarına seslenerek, "Eğer içinizde biraz Allah kokusu varsa, biraz vicdan varsa ki; ben var olduğuna inanıyorum, gelin neler yaptığımızı anlatın.. İşte Ergenokonun ne olduğunu herkes devlet için ne kadar kan döküldüğünü görsünler.. " dedi..
İtarafında yer alan açıklamalarda birçok insana işkence yaptıklarını söyleyen Çarkın, JİTEM'in de birçok katliama imza attığını belirtmişti.
Susurluk hükümlüsü, eski polis Ayhan Çarkın'ın itirafları üzerine Savcı harekete geçti.. Çarkın'ın bu gün gözaltına alındığı belirtildi.. itiraflarına devam ederek Kürt işadamlarının öldürülmesiyle ilgili bir listenin olduğunu ve 'gereğinin yerine getirildiğini' söyledi.
Hayata dönüş operasyonundan da bahseden Çarkın; "tüm gerçekleri anlatacagını belirterek,"Şimdilik sesim çıkıyor, kesilinceye kadar Ergenokonun iç yüzünü anlatmaya devam edeceğim" dedi..

Umuyoruzki, Ayhan Çarkın gibi, diğer ortaklarıda birazcıkta olsa kalan vicdanlarının sesini dinleyerek, onca masum insanın kanını döktüklerini gelip; Savcılara anlatırlar.. Bu ülkenin karanlıkta kalan bir dönemini aydınlatırlar.. Ergenekon denen canavarın bir daha kalkmamak üzere çökertilmesine yardımcı olurlar..
Her zaman ve en umutsuz dönemlerde, bir divan kurulur ve adalet yerini bulur..

25.03.2011
EvcioğluHaber-25.03.2011-Cuma

Hiç yorum yok: