7 Nisan 2011

Gün geçmiyorki, şiddet ve tecavüz haberleri duyulmasın..

Gün geçmiyorki, şiddet ve tecavüz haberleri duyulmasın..

EvcioğluHaber- Gün geçmiyorki, şiddet ve tecavüz haberleri duyulmasın..

Pes doğrusu..!
Bütün istatistikler, her gün enaz 3 kanının öldürüldüğünü ve tecavüze uğradığını gösteriyor..
Aile içi şiddet ise duyulduğu kadarıyla; çok vahim sonuçlar ortaya koyuyor....
"Kol kırılır yen içinde kalır " diyen bir toplumsal yapıyada sahip olduğumuzu düşündüğümüzde, yansımayan olaylar hep üstü kapatıldığı ve yapanın yanına kar kaldığı şekildedir..
Üstelik bu ülke Müslümanlığı ile övünür..
%99 Müslüman diye öğretilir..

Evet.! Bir ülkenin Müslümanımı yoksa Hıristiyanımı çok.. Bunun bence bir önemi yok ..
Bunun bir önemi olsaydı? Yani; yaratıkların suç işlemesini önleseydi ? Kadın cinayetleri, tecavüzler, cocuk tacizleri olmazdı ve bırakın gündüzü geceleri dahi sokaklarda korkusuz gezerdi insanlar..
İnsan olmadıktan sonra insanın neye inandığının ve kim olduğunun, hangi dili konuştuğunun bir önemi yok....

BUYURUN SİZE MEMLEKETİMDEN AŞAĞILIK TECAVÜZ VE TACİZ MANZARALARI.

Balıkesir’de oturan ve internette arkadaşlık kurduğu kişiyle görüşmek için Bursa’ya gelen 15 yaşındaki B.A. arkadaşına ulaşamayınca bir parkta otururken, 3 kişi tarafından ‘Dışarıda kalma sana burada kötülük yaparlar’ diyerek çağırıldığı evde tecavüze uğradı. Genç kızı eve kapatan şüphelilerin, kendileri tecavüz ediyor ve döverek yaklaşık 60 kişiye para karşılığı fuhuş yaptırdığı belirtildi.

Merkez Nilüfer İlçesinde önceki gece bir evde kavga ihbarı alan polis ekipleri eve gittiklerinde T.K. (33), kardeşi L.K. (28) ve arkadaşları B.K.’nın (30) birbirlerini tartakladıklarını gördü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polisler evde inceleme yapmak istediklerinde, kilitli bir odada dövülmüş B.A. ile karşılaştılar.

Gözaltına alınan T.K, erkek kardeşi L.K. kız kardeşi M.K. ve arkadaşları B.K. suçlamaları kabul etmediler. Sorgulamalarından sonra adliyeye sevkedilen şüpheliler, Cumhuriyet Savcılığı’nca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. B.A. ise ailesine teslim edildiği bildiriliyor..



Henüz 23 yaşında bir öğretmen
Genç öğretmen kaçırıldı, başına taşla vuruldu, 20 yerinden bıçaklandı...
Türkiye senden özür diliyor Henüz 23 yaşında bir öğretmendi A.K. Okuldan çıkıp anneannesiyle oturduğu eve doğru yürümeye başladı. Üç kişi koluna girip kuytu bir yere götürdüler. Tecavüze kalktılar. Direnince 20 yerinden bıçakladılar. Kanlar içinde 100 metre uzaktaki evine gidip kapıda yığılıp kaldı.

Erzurum’un Pasinler ilçesinde Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K., görev yaptığı okuldan önceki gün öğle saatlerinde evine giderken tecavüzcülerin saldırısına uğradı. Üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar kadın öğretmeni ağzını kapatarak boş bir yere sürükleyerek tecavüz etmek istedi. Karşı koyması üzerine, saldırganlar başına taşla vurdukları öğretmeni 20 yerinden bıçakladı. Saldırganların elinden yaralı kurtulmayı başaran A.K., 100 metre ötedeki anneannesinin evine sığındı ve hastaneye kaldırılarak yoğun bakım altına alındı. Kayıplara karışan saldırganların yakalanması için polis seferber oldu.

Evet bu türden haberler her gün ülkenin her köşesinde yaşanıyor.. O kadar gürültü ve patırtının arasında mağdurların çığlığı ses olup kulaklarımıza ulaşmayı başaramıyorlar..
Yazık .. Çok yazık..!
Bu olayların faillerine bakın lütfen!
O çocuğa tecavüz edenler, onu diğerlerine para karşılığı pazarlayanların hepsi, ama hepsi; "Babaları, abileri yaşındalar"
15 yaşındaki bir çocuğu hiç merhamet göstermeden hangi vijdanla 60 kişiye pazarladınız.. Peki o 60 koca adamlar.. Sizde hiç merhamet yokmuydu.. Vijdanınızdamı yoktu..
Eğer bu suçlamalar size atılmış bir iftira ise; sizde magdursuz.. Sizinde korunmanız gerekmektedir..
Yok bu aşağılık suçu işlemiş iseniz? En ağır caza ile cezanızı çekmeniz gerekir..

Bunlar cezasız kaldığı müddetçe her gün binlerce kadın çocuk mağdur olmaya ve sarsılan hayatları ve psikolojileri yaralanmaya devam edecek..
Kınıyorum ..
Şiddeti, tacizi, tecavüzü ve bu işin sorumlularını....
Eğer bu toplumsal bir şizofreni ise; vay halimize..
Zaten bu türden aşağılık suçları işleyenlerin ruh sağlıklarının yerinde olduğu kanısında değilim.. Beni ürküten şey ise; bu suçu işleyecek ortalıkta gezen kaç kişi var..
Sanki; toplumsal yapı suçlu üretmeye yatkın gibi.. Acaba, diğer ülkelerdede bu oranda bir suç işleniyormu?
Toplumsal bir haritanın çıkartılması suçun önlenmesi bakımından çok önemli olacağı kanısındayım..

EvcioğluHaber-07.04.2011-Perşembe

Hiç yorum yok: