2 Mayıs 2011

Duydunuz'mu ? Irak Amerika'ya Tazminat ödeyecekmiş

Duydunuz'mu ? Irak Amerika'ya Tazminat ödeyecekmiş

EvcioğluHaber- Irak Parlementosu'nun aldığı bir kararla; 1990-1991 yılında yaşanan birinci Körfez Savaşı’nda zarar gören Amerika'lı askerler için 400 milyon dolar tazminat ödeme karar altına almış..


Irak Parlamentosunun aldığı karara; Şii lider Mukteda el Sadr’ın partisinin olumsuz oy kullandığı bildirildi.
Tazminat Kararı, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ninde imzalaması bekleniyor..
Bağdat hükümeti, tazminat ödemeleri için petrol gelirinin büyük bir bölümünü ayırıyor..
Petrol gelirinin hatırı sayılır kısmını ise; Kuveyt’e veriyor. , Körfez Savaşı sırasında “ölen ve yaralanan, travma yaşayan, canlı kalkan olarak kullanılan, işkence gören” Amerikalılar’a ödenmek üzere 400 milyon dolar tazminatı onayladı..

Açılan davalardan kurtulmayı amaçlandığı bildirilen Meclis kararından sonra; "Öldürülen, sakat kalan, yaralanan ve tecavüze uğrayan binlerce Irak'lı kadın ve çocukların" da uğradığı zararları tazmin edilir sanıyoruz..? Çok garip ama gerçek böyle ..
Savaşta kuralı güçlüler koyar.. Burada da böyle olmuştur..

Ortadoğu coğrafyasında ülke sınırları egemen güçlerce cetvel ile çizildiği için düz ve köşelidir.. Burada durum böyle yazılıdır...
Diktatör Saddam zulmünden kurtulmak isteyen halkın akibeti bu olmuştur.. Zehirli hardal gazıyla toplu katledilen çocuk, yaşlı, kadın erkek; ABD nin gelmesini bir kurtuluş olarak görmüştü..!
Gerçekler herkesin hafızalarında henüz tazedir.. Güçlüler kuralları koyar.....

EvcioğluHaber-01.05.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: