10 Nisan 2010

EDP heyeti Meclis Başkanı ile görüştü…

EDP Heyeti , TBMM Başkanı ile görüştü..

EDP Genel Başkanı Ziya Halis ve beraberindeki heyet TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ederek Anayasa değişiklikleri hakkındaki öneri dosyasını verdiler. Dosya, Anayasa Komisyonu ve parti gruplarına iletilmek üzere Şahin tarafından alındı...

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis bugün TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşerek, EDP’nin Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini iletti.

Genel Sekreter Recai Ersoy, Genel Başkan Yardımcıları Hüner Buğdaycıoğlu, Kazım Genç, Necdet Saraç ve Genel Sekreter Yardımcısı Necati Yılmaz’dan oluşan bir heyet eşliğinde TBMM Başkanı Şahin ile görüşen, EDP Genel Başkanı Halis Anayasa değişikliğine yönelik hazırlanmış bir dosyayı da Şahin’e verdi.

Şahin, Anayasa değişikliği için kendisinin Meclis başkanı olarak tarafsız olduğunu belirterek, EDP’nin bu konudaki dosyasını, zaman kaybetmeden Meclis Anayasa Komisyonu’na vereceğini belirtti.
EDP heyeti Meclis Başkanı ile görüştü…

'BU ANAYASA YAKIŞMIYOR'


EDP Genel Başkanı Ziya Halis de, “12 Eylül darbesinin ürünü olan mevcut Anayasa, ne Türkiye halkına ne de çağımıza yakışmamaktadır. Bu ‘darbe Anayasası’ yürürlükten kaldırılmalı, geniş katılımlı, sivil ve demokratik bir anayasa yapılmalıdır” vurgusunu yaptıktan sonra Anayasa değişiklikleri ile ilgili olarak EDP’nin hazırladığı dosyanın dört bölümden oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:
“Birinci bölümde olması gereken Anayasanın temel özelliklerini, ikinci bölümde mevcut değişiklik önerilerine yönelik değerlendirmelerimiz, üçüncü bölümde anaysa değişikliğine eklenmesi gereken maddeleri, dördüncü bölümde ise siyasi partiler, seçim yasası, cemevinin ibadet yeri olarak kabulü gibi acilen değişmesi gereken maddeleri anlattık.”

Ziya Halis başkanlığındaki EDP heyeti daha sonra, Mecliste grubu bulunan partilere de (AKP, CHP, MHP ve BDP) Anayasa değişikliği ile görüşlerini içeren dosyadan verdiler.

'DEMOKRATİKLEŞME GİRİŞİMLERİ EKSİK'

Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin sunduğu Anayasa değişiklik paketine yönelik değerlendirmeler, tek tek tüm maddelere ilişkin görüş ve eleştirileri içeriyor. Ardından değişiklik paketine eklenmesi gereken hususlar sıralanıyor. Dosyanın son bölümünde ise, acilen değiştirilmesi gereken yasalara vurgu yapılıyor.



07.04.2010-
Muhabir:Turnusol Haber
EDP'nin Anayasa değişiklikleri ile ilgili görüş ve önerilerinin tam metnini aşağıdaki 'Dökümanlar' linkinden indirebilirsiniz.
EDP'nin değişiklik önerileri

Hiç yorum yok: