19 Mayıs 2010

Aralarında kocaman bir (uçurum) fark var




Aralarında kocaman bir (uçurum) fark var



Halk, heryerde halk..
Yoksulluk ve sefalet, dünyanın heryerinde aynı..
19.05.2010

Dünya emekçileri, ülkeler arasındaki sınırları siz koymadınız.. Bu nedenlede dünyanın hiçbir yerindeki kaynaklara istediğiniz gibi ulaşamıyorsunuz.. Sınırları çekenler; bu sınırları, siz emekçiler için çektiler.. Sizler birlişmeyesiniz diye..! Açlığa ve yoksulluğa razı olasınız diye.. Yetmedi; birde yapay ayrılıklar ve ülkeler arasında düşmanlıklarda yarattılar.. Ama; bu sınırlar onlar (kapitalisler ) için geçerli değildir. Yerli ve yabancı sermaye şirketlerine yasak yok.. Onlar istediği ülkeye gider ve o ülkenin yeraltı, yerüstü kaynaklarını hemde emekçilerin alın terini sömürerek, hayatları pahasına karın tokluğuna, çorak bir toprak ve yoksulluk bırakarak, çeker başka bir ülkenin zengin kaynaklarına giderler...
Sizlerin açlığı ve yoksulluğu sizleri yönetenlerin ve dünya egemenlerinin çok büyük bir kar hırsından ve sınırsız bir sömürü düzeninin varlığından kaynaklanmaktadır..
Bu düzen değişmedikçede, sizlerin yaşamı değişmeyecektir..
Aşağıda verilen
ülkelerin yoksul ve zenginliklerini karşılaştıran fotoğraf ve ekonomik durumlarını gösteren açıklamadanda anlaşılacağı gibi; en zengin ülkelerde yaşanan açlığın ve yoksulluğun insanların yaşamlarında bıraktığı acı ve sefaletin sonuçlarını görmekteyiz..
Değerlendirme sizlere ait ..
Taktir sizin...!
Bu kader olabilirmi?

Haber: Evcioğlu
*****************


Hong Kong  Gini katsayısı: 43.4   Rolls-Royce kullanan kişilerin çok olması, pahalı konutları ve şık alışveriş merkezleriyle dikkat çeken ülkede, zenginliklerini göstermekten gurur duyan pek çok kişi var. Hong Kong’da en zengin yüzde 10’luk kısmın kazancının toplam gelire oranı 34.9 iken, en fakir yüzde 10’luk kısmın gelirinin toplam gelire oranı yüzde 2.Ülkede sadece Filipinler, Endonezya ve diğer ülkelerden gelen göçmen işçilere asgari ücret ödeniyor. Normal vatandaşlar asgari ücretle çalışmıyor.



Hong Kong

Gini katsayısı: 43.4

Rolls-Royce kullanan kişilerin çok olması, pahalı konutları ve şık alışveriş merkezleriyle dikkat çeken ülkede, zenginliklerini göstermekten gurur duyan pek çok kişi var. Hong Kong’da en zengin yüzde 10’luk kısmın kazancının toplam gelire oranı 34.9 iken, en fakir yüzde 10’luk kısmın gelirinin toplam gelire oranı yüzde 2.Ülkede sadece Filipinler, Endonezya ve diğer ülkelerden gelen göçmen işçilere asgari ücret ödeniyor. Normal vatandaşlar asgari ücretle çalışmıyor.

Singapur  Gini katsayısı: 42.5  Singapur dünyanın en açık ekonomilerinden biri ve Lehman Brothers’ın iflası ülkeyi derinden etkiledi ancak ülke 2009’un başıyla birlikte yeniden canlandı. Singapur’da 2009 yılında ülkenin en zengin yüzde 10’luk kısmı, toplam gelirin 32.8’sini oluştururken, en fakir yüzde 10’luk kısım toplam gelirin yüzde 2’sini oluşturuyor.

Singapur

Gini katsayısı: 42.5

Singapur dünyanın en açık ekonomilerinden biri ve Lehman Brothers’ın iflası ülkeyi derinden etkiledi ancak ülke 2009’un başıyla birlikte yeniden canlandı. Singapur’da 2009 yılında ülkenin en zengin yüzde 10’luk kısmı, toplam gelirin 32.8’sini oluştururken, en fakir yüzde 10’luk kısım toplam gelirin yüzde 2’sini oluşturuyor.


ABD  Gini katsayısı: 40.8   Büyük Buhran’dan bu yana görülen en büyük ekonomik durgunluktan çıkma savaşı veren ABD’de en zengin yüzde 10’luk kesimin geliri ülkenin toplam gelirinin 29.9’na denk gelirken, en fakir yüzde 10’luk kısım toplam gelirin 1.9’unu oluşturuyor.

ABD

Gini katsayısı: 40.8

Büyük Buhran’dan bu yana görülen en büyük ekonomik durgunluktan çıkma savaşı veren ABD’de en zengin yüzde 10’luk kesimin geliri ülkenin toplam gelirinin 29.9’na denk gelirken, en fakir yüzde 10’luk kısım toplam gelirin 1.9’unu oluşturuyor.


İsrail  Gini katsayısı: 39.2   İsrail’in dünyanın en eşit ülkelerinden biri olduğu günler geride kaldı. İşçi Siyonist partisi liderleri, Yahudi göçmenler için kolektif bir çiftlik kurdu ancak ekonominin zor günler geçirdiği zamanlarda bu toplu çalışma alanları azaldı. Ülkedeki aşırı muhafazakar Yahudi mezhebi Haredilerin sayısının artması ve bu ailelerin erkeklerinin çalışmak yerine Tevrat okumayı tercih etmesi gelir eşitsizliğinin artmasına katkı da bulundu.

İsrail

Gini katsayısı: 39.2

İsrail’in dünyanın en eşit ülkelerinden biri olduğu günler geride kaldı. İşçi Siyonist partisi liderleri, Yahudi göçmenler için kolektif bir çiftlik kurdu ancak ekonominin zor günler geçirdiği zamanlarda bu toplu çalışma alanları azaldı. Ülkedeki aşırı muhafazakar Yahudi mezhebi Haredilerin sayısının artması ve bu ailelerin erkeklerinin çalışmak yerine Tevrat okumayı tercih etmesi gelir eşitsizliğinin artmasına katkı da bulundu.


Yunanistan  Gini katsayısı: 34.3  Avrupa Birliği maliye bakanlarının ülkenin borç krizine girmemesi için kurtarma paketleri üzerine tartıştığı Yunanistan’da en zengin yüzde 10’luk kesimin gelirinin toplam gelire oranı yüzde 26 iken, en fakir yüzde 10’luk kesimin gelirinin toplam gelire oranı yüzde 2.5.

Yunanistan

Gini katsayısı: 34.3

Avrupa Birliği maliye bakanlarının ülkenin borç krizine girmemesi için kurtarma paketleri üzerine tartıştığı Yunanistan’da en zengin yüzde 10’luk kesimin gelirinin toplam gelire oranı yüzde 26 iken, en fakir yüzde 10’luk kesimin gelirinin toplam gelire oranı yüzde 2.5.



http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/

Hiç yorum yok: