10 Mayıs 2011

Liseliler Açlık Grevine Başladı

Liseliler Açlık Grevine Başladı


EvcioğluHaber-YGS sonrası ortaya çıkan şifre iddiaları nedeniyle liselilerin tepkileri sürüyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra intihar eden arkadaşlarına dikkat çeken LÖB üyeleri, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifası için ÖSYM binası önünde beş günlük açlık grevine başladılar.

10 Mayıs 2011, Salı

Bianet'in haberine göre; Liseli Öğrenci Birliği'nden (LÖB) altı genç, bugün Üsküdar'da bulunan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM) önünde beş günlük açlık grevine başladı.

Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) haberine göre, altı lise öğrencisi, beş gün boyunca gündüzleri ÖSYM Üsküdar bürosu önünde, akşamları ise Kadıköy'de bulunan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube'de açlık grevlerini sürdürecekler.

"İntihar eden kardeşlerimiz için buradayız"

ÖSYM bürosu önünde "Şifresizler açlık grevinde" yazılı pankartı açan LÖB üyeleri, ayrıca "Artık yeter diyoruz", "YGS'ye inat mücadeleyi büyütüyoruz" yazılı dövizler de açtı. Liseli gençler, Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandıktan sonra yaşamlarına son veren arkadaşlarını işaret etti.

LÖB üyeleri "Biz bugün intihar eden kardeşlerimiz için buradayız. Ev, dershane, okul üçgeninde kaybolan hayatlarımız için buradayız. Dershane paralarımızı ödeyemeyen ailelerimiz için buradayız. Şifreleriniz sizin olsun, biz çalınan hayatlarımızı, geleceğimizi istiyoruz. Tüm öğrenci velilerini, mağdur olan ve ileride mağdur olacak liselileri oturma eylemi ve açlık grevine davet ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Gençlerin açıklamalarından sonra çevrede toplanan halk, gençlere alkışları ve yaptıkları konuşmalarla destek oldu. Liseli bir genç ise, arkadaşlarının haklı olduğunu söyleyerek eyleme katıldı.

Gençler sık sık "YGS'ye inat yaşasın hayat", "Ali Demir istifa etsin" sloganları attı. (EKN)

Kaynak:Bianet

EvcioğluHaber-10.05.2011-Salı

Hiç yorum yok: