11 Mayıs 2011

Toplumsal duyarlılık, Wikileaks ve ödül

Toplumsal duyarlılık, Wikileaks ve ödül


EvcioğluHaber-
Dünya düzeni değişmiyor.. Sistem kenini en şirin bir şekilde göstermeyi beceriyor. Her yıl BM tarafından açıklama yapılıyor.. "Zengin ülkeler yardım etmez ise; açlık tan 500 milyon civarında insan ölebilir." diyor.

Her yıl yoksul ülkeler toplantısı yapılıyor, milyonlarca yoksulun geleceği, hatta; ne kadar insanın açlıktan ölmemesi için kürsüye çıkan nutuk atıyor.. Ama, ne gariptir o aç ve yoksul insanlar ölmeye devam ediyor.. Dünya da dönmeye devam ediyor..
Dünya nüfusunun 4/1 açlıktan ölümle karşı karşıya iken hiç bir şey değişmiyor.. Yani insanlar insanlıklarından utanmıyorlar.. Ülkelerin sahip olduğu yeraltı ve yerüstü tü kaynaklar, emperyalist güçler tarafından sömrülmeye devam ediyor..


DÜZEN DEĞİŞMİYOR..!

Sömürüye ve şiddete dayalı dünya düzeni devam ediyor..

Ama, iyi şeylerde olmuyor değil tabi..

http://www.8hourbreak.com/WikiLeaks.jpg

Amerikan gizli belgelerini, kuduğu bir internet sitesinde yayınlayan ve her ülkenin siyasetçilerinin ve çıkar şebekelerinin dünyanın her yerinde birlikte nasıl işbirliği içinde olduklarının, halklar üzerinde oynanan oyunların ulu ortaya saçılmasını sağlayan Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, ödül getirdi ama; insanların duyarlılığına etki edemedi..

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, Avustralya'dan insan hakları ödülü verildiği belirtiliyor.

Sydney Barış Vakfının başkanı Stuart Rees, vakfın altın madalya ödülünün "siyasi veya kültürel ortodoksiye uymayı reddeden alışılmış olmayan bir tutum" için verildiğini söyledi.
Ödülü verev vakfın başkanının söylediği söz çok daha önemli..
"siyasi veya kültürel ortodoksiye uymayı reddeden alışılmış olmayan bir tutum"

EvcioğluHaber-11.05.2011-Çarşamba

Hiç yorum yok: