12 Mart 2010

"UFUK URAS" Türkiye, Solsuz kalınca, Soluksuz kaldI

Türkiye; Sol'suz kalınca, Soluksuz kaldı

http://www.meclishaber.gov.tr/develop/owa/dokumanlar/F2115410107_ufuk_uras.jpg

UFUK URAS - Milletvekili

İstanbul Millet vekili Sn; Ufuk URAS, 10.03.2010 çarşamba günü resmi olarak kuruluşu ilan edilen "Eşitlik ve Demokrasi Partisi" için bir mesaj yayınladı.


Ufuk URAS mesajında;


Merhaba,


Türkiye’nin, solsuz kalınca soluksuz kaldığını, rüzgara karşı rüzgar değirmeni inşa etmek gerektiğini söyleyerek solun kabuğunu kırması için, eşitlik ve demokrasi için yola çıkanlar, enerjilerini "Eşitlik ve Demokrasi Partisi" nde tazeliyorlar.

Kaybettiğimiz irtifa yi kazanmak, siyasi alandaki durağanlığı tersine çevirmek, sosyolojik sol ile siyasal solun buluşmasını sağlamak için, hep birlikte yarattığımız bu imkanı en doğru şekilde kullanmamız gerekiyor.

''AKP iktidarı gücünü, biraz da solun güçsüzlüğünden alıyor. Zaman inisiyatif alma zamanıdır.'' diyenler olarak siyasetin gökkuşağını, değişimin soldaki öznesini, merkezini, zeminini inşa etmek doğrultusunda çok önemli bir adim attığımızın farkında olmalıyız.

Mağdurlar adına değil mağdur edilenler tarafından kurulan, ülkemizin yoksullarıyla solunu daha kurulusundan itibaren bir araya getirmeyi başarabilen "EDP", Türkiye’nin oksijen çadırından çıkarak rahatça soluk alıp vermesini sağlayacak bir umut olacaktır.

Süper kahraman liderlerin değil kolektif aklin ve demokratik kararların yönettiği, toplumsal mücadelelerin göbeğinde yer alacak bir Parti, siyasete ağırlığını daha ilk günden koyacaktır.

Özgürlükçü bir laikliğin, Kurt Sorununda barışçı bir çözümün, emekçilerin haklarını almasının, etnik veya dini her turlu ayrımcılığın yok edilmesinin, cinsiyet ayrımcılığının unutulmasının sözcülüğünü böyle bir Parti yapacaktır.

Milenyum dönemine denk düşen bir siyasi yenilenme, Parti'nin sürdüreceği toplumsal ve siyasal mücadelelerin zembereğinden çıkacaktır.

Barış yolunda küçük bir katkıda bulunmak için hep birlikte attığımız adım sonucunda bu gün aranızda olmasam da mücadele alanlarında yan yana olacağımızı, "Eşitlik ve Demokrasi Partisi" nin varlığının ve mücadelesinin fikirlerimizi TBMM çatısı altında dile getirmek için büyük bir güç vereceğimi bilmenizi istiyorum.

Hepimize Kolay Gelsin,

UfukUras
İstanbul Milletvekili

"

Hiç yorum yok: