6 Mayıs 2010

DENİZ, YUSUF VE İNAN İDAMLARININ 38.YILINDA ANILDI


68'Lİ
LER,
ANILDI

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 38. yılında Ankara, karşıyaka mezarlığındaki mezarları başında anıldılar. 68 kuşağının devrimci önderlerinden;
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, bundan 38 yıl önce 12 Mart faşist cuntacılar tarafından idam edilmişleri.

****************
Deniz'lerin anma etkinlikleride bu yol diğer yıllara göre çok farklı bir şekilde yapıldı...! Solcular, kolay kolay yanyana gelmezlerdi ama; bunların tek ortak yanları 68 kuşağı önderleriydi.. Her yıl, bütün sol ve sosyalistler bu gün 6 mayısta bir araya geliyor ve ortak açıklamalar yapıp birlikte faşizme karşı omuz umuza diye biliyorlardı..
Ama; bu yıl omuz omuza değilde beşer dakika arayla gelip önünde toplanan 30 ayrı parçadan oluşan kitleye seslenerek geliyoruz, yan yanayı da kaldırdık dediler..
Ülkemiz de yaşanan eko -politik, sosyo-kültürel ve siyasal sorunlar baştan aşağı bozulmuş bir çark gibi ve emekçi halk tarafından açlık ve yoksulluk çekilmez hale gelmişken, bunların çözümüne ortak bir irade ve çaba harcanması gerekirken; bakarmısınız? Denizleri anmakta bile ortak bir irade ortaya konamıyor...
Sizce; bu resim sizede güven verebiliyormu? Yaklaşık aynı saatlerde üç ayrı anma etkinliği yapıldı.. üç ayrı noktada konuşmalar yapıldı..
Bunu dostlarımız kadar düşmanlarımızda gördü...
En büyük sizsiniz...!
Hadi hayırlısı..!
Hanginiz daha kırmızısınız?
Hanginiz diğerinden daha solcu / devrimci?


İnsanlar sizlerden birlik ve bir bütün olarak, yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmenizi beklerken; buna hakkınız olduğuna inanmıyorum.. Dergah ne kadar büyük olursa olsun..! Halkın dertlerine çare oluyormu? olmuyormu? Önemli olanda bu?

Önemli bir not daha; iki ayrı örgütten olan Mahirler ve Denizler.. Denizlerin idamını durdurabilmek için hayatlarını bağışladılar gözünü kırpmadan.. Bu durumdan bir sonuç çıkartabiliyormuyuz bu gün, hala yok.. Yok böyle bir sosyalizm, yok böyle bir devrim.. Devrimciler ayağa kalksaydı bugün, hepimizi oradan kovardı inanın...!

Haber ve Fotoğraf; Evcioğlu
06.05.2010-perşembe











1 yorum:

Adsız dedi ki...

Devrimci gençlik hareketinin en önde gelen liderleri olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan,Yusuf Aslan idam edildiler onları bu gün ölüm yıldönümlerinde saygıyla anıyorum.Denizler boşuna ölmediler diyen herkes bu gün kaç kişiyi örgütlü mücadeleye kattım,sağa kayan ülkede solun sıfır olan siyasetteki ağırlığını artırmak için ne yaptım,diye sorsun.Denizleri gerçekten sevenler ve anlayanlar,gelin solu bir GÜCE dönüştürelim.
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmeye benzer DEVRİMCİolmak.