2 Haziran 2010

Eski Bakan Gözaltında





Eski Bakan Gözaltında
***************************

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbul'da 15 adrese operasyon düzenlendi

************************************************


Operasyon kapsamında Ankara'da 5 kişi için gözaltı kararı çıktı. Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın yanı sıra, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz, emekli albay Cafer Balçık ve Avukat Tülay Beker ile avukat Ali Hadi Emre için gözaltı kararı çıktı.

'Ergenekon' soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın evinde de arama yapıldı.


OKTAY, POLİS OTOSUNA BİNDİRİLDİĞİNDE DIŞARDA BEKLEYEN YAKINLARI POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ. OKTAY'IN BİNDİRİLDİĞİ ARACIN ÖNÜNÜ KESEN GRUP, TEKME VE YUMRUKLARLA ARACIN CAMINI PARÇALADI



KAMER GENÇ: DEFOLUP GİTSİNLER

ADALET eski Bakanı Seyfi Oktay'ın evinde `Ergenekon operasyonu' kapsamında yapılan arama sürüyor.
Evde polisin araması sürerken, dışarıda toplanan grup alkışlarla bu durumu protesto etti. Bilgi almak için Oktay'ın evine gelen Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise, opearsyonun gündemi değiştirmek için yapıldığını öne sürerek, "Başbakan iç savaş için elinden geleni yapıyor. Haksız yere insanları içeri alıyor. Artık çizmeyi aştılar. Derhal defolup gitmeliler" diye konuştu.

Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın Ankara'nın Keçiören ilçesi, İncirli semtinde bulunan evinde yapılan arama devam ediyor. Polis, Ergenekon Operasyonu kapsamında Oktay'ın evinde arama yaparken, dışarıda toplanan çok sayıda vatandaş ise alkışlarla bu durumu protesto etti. Oktay'ın evinin bulunduğu binanın girişine ve camlarına vatandaşların Türk bayrağı asması dikkat çekti. Bu arada Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç ise bilgi almak için Oktay'ın evine geldi.

Genç, girişte yaptığı açıklamada, bu operasyonun gündemi değiştirmeye yönelik yapıldığını savunurken, "Başbakan iç savaş için elinden geleni yapıyor. Haksız yere insanları içeri alıyor. Korku alemi yaratmaya çalışıyorlar. Artık çizmeyi aştılar. Derhal defolup gitmeliler" diye konuştu.



EŞ ZAMANLI OPERASYON


Ergenekon soruşturması kapsamında sabah erken saatlerde Ankara ve İstanbul'da tespit edilen 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda Ankara'da 2, İstanbul'da 3 Antalya'da 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 4 avukatın bulunduğu öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan bu kişilerin sorgulanmak için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeleri bekleniyor.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: İstanbul'da Avukat Kutbettin K., Avukat Hülya K., ve Avukat Ali Hadi E., Ankara'da eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukat Tülay B., Antalya'da İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet


http://fotograf.gazetevatan.com/

Hiç yorum yok: