22 Nisan 2010

TÜBİTAK'TA İŞTEN ATILAN EMEKÇİYE DESTEK BASIN AÇIKLAMASI‏NDAN FOTOĞRAFLAR




TÜBİTAK'TA İŞTEN ATILAN EMEKÇİYE DESTEK BASIN AÇIKLAMASI‏NDAN FOTOĞRAFLAR ve BASIN METNİ


KAMUOYUNA,


22.04.2010 Perşembe(Bugün)saat 12:30'da TÜBİTAK çalışanları adına Aynur ÇAMALAN ve Ankara Direnişteki İşçi ve Emekçilerle Dayanışma Platformu adına bir temsilci basın açıklaması yapmıştır.

TÜBİTAK'dan Tekel İşçilerinin direnişine destek vermesinden dolayı işten
atılan, Aynur ÇAMALAN'ın direnişi bugün 46. gününde hala sürmektedir..
Sağlık sorunları nedeniyle işten atılan
Gebze TÜBİTAK çalışanları Hanifi CÜCEN, Murat ŞANLI, Akın ATASU, Ahmet UZUN, Mahmut KELBAT ve Hayrettin YILMAZ arkadaşlar aynı gerekçe ile işten atılan arkadaşlarımızdır.

TÜBİTAK asli görevini yapmayıp çalışanlarına zulum etmektedir.

Tez Koop İş sendikası; sadece
hukuki destek vereceğini belirtmiş olup; Tez Koop İş Sendikası başta olmak üzere, Türk-İş'i ve tüm sendikaları sınıf mücadelesinin parçası olmaya, direnişleri sahiplenmeye, kendi varlık sebebi olan işçilerin yanında olmaları çağrısı yapılmıştır.

İşten atılan işçiler derhal geri alınsın!
TÜBİTAK bilime, zulüm senin neyine!
Yaşasın sınıf dayanışması!
Kahrolsun sendika ağaları!
İşçi düşmanı TÜBİTAK hesap verecek! Şiarı ile basın açıklaması sonlandırılmıştır.

Ankara Direnişteki İşçi ve Emekçilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü ise: "Şu an yanında olduğumuz Aynur ÇAMALAN nezdindeki TÜBİTAK Direnişi Neoliberal saldırılarından biridir. Bu saldırı ile sınıf dayanışmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Ancak; bu saldırıya karşı, Aynur ÇAMALAN'ın başlattığı direniş, Gebze'de TÜBİTAK'tan atılan 6 işçiyede direnişe başlamış yol gösterici olmuş, direniş daha da büyümüştür.

Mücadele edildiğinde kazanıldığını Çemen Tekstil direnişinde, Esenyurt direnişinde dost-düşman herkes gördü.. Zafer her zaman direnen işçilerin olmuştur ve TÜBİTAK'da zafer direnen TÜBİTAK İşçilerinin olacaktır.

Saldırılara karşı direnişin geliştiği, işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'a sayılı günlerin kaldığı bugün, işçi ve emekçileri, yıllardır yasaklı bir alan olan ve 3 yıldır süren mücadele sonucunda kazanılan Taksim meydanı başta olmak üzere tüm meydanlarda sermayeye karşı tek-el, tek yumruk olmaya çağırıyoruz.

TÜBİTAK İşçisi Yalnız Değildir.
Direnen TÜBİTAK İşçisi Kazanacak.
Birlik, Dayanışma ve Mücadele için 1 Mayıs'ta Alanlara Sloganları ile basın açıklamasını sonlandrmıştır.

Ankara 78'liler Birlik ve Dayanışma Derneği Yönetici ve üyeleri ile katılım sağlanılan bu basın açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz.

Kaynak: Haber ve Fotoğraf, Metin UZUNÖZ
Haber: Evcioğlu


*****//////******

1-) TÜBİTAK ÖNÜNDE EYLEM VE BASIN ( AÇIKLAMASI )

2-) TÜBİTAK ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI



Hiç yorum yok: