5 Eylül 2010

HAYIR'CI SOL ANKARA'DA 12 EYLÜL'E HAYIR DEDİ

HAYIR'CI SOL ANKARA'DA 12 EYLÜL'E HAYIR DEDİ

EvcioğluHaber- KESK'in (Kamu Emekçileri Konfedarasyonu) öncülüğünde; " ikinci 12 Eylül'e Hayır" mitinginde bir araya gelen SOL Parti ve demokratik kitle örgütleri ; Ankara- Kollej kavşağında 12 Eylülde, Anayasa da yapılması düşünülen ve Halk Oylamasına götürülen referandumda "HAYIR" diyeceklerini bir kez daha haykırdılar..

KESK Ankara Şubeler platformunun öncülüğünde düzenlenen mitinge yaklaşık 3.000-kişi takıldı.. Hayır mitinginde kitlenin çoğunluğunu TKP ve Halkevleri nin oluşturduğunu ve sırasıyla diğer grupların geldiği göze çarpmaktaydı..

12 Eylülde yapılacak olan Anayasa referandumu sonucunda "Hayır veya Evet" hangisi çıkarsa çıksın, Acaba; halkın yaşamında ne gibi bir değişiklik olacak..!
Evet çıkarsa; Bütün gençler işmi bulacak? vs..
Hayır çıkarsa; Faili meçhullerin faillerimi ortaya çıkacak? vs...

Eylem günü aslında şu çok açık görülebiliniyordu.... Halkın gündemi çok daha farklıydı..
Çünkü; Okullar açılacak, kış geliyor gaz parası vs... Evette çıksa, Hayırda çıksa? Halkın gündemi hiç değişmeyecekti..!
Bir şey çok önemli ama; bu evet ve hayırdan umarım SOL daha da parçalanmadan ve ayrışmadan çıkar... Çünkü; SOL kendi gündemini yaratmalı.. Aksine;başkalarınca oluşturulan gündemin arkasında sürüklenmekten kurtulamayacaktır...

04.09.2010- Cumartesi

























Aynı gün objektifime yansıyan ve Hayır diyen Sağdan bir partinin reklam blbortlarında " Ülken için bir oy'un var.. HAYIR " de takılmıştır....
MHP'nin afişdeki Hayırıyla, Sol'un Hayır'ı yan yana farklı bir görüntü oluşturuyordu.. Ülkemin garip halleri hiç bir zaman değişmiyor.. Bu iki ayrı yerden yükselen Hayır'larda iki tarafında çıkarları burada örtüşmüş mü ? oluyor acaba..!
Aşağıdaki bu fotoğraf aynı gün çekilmiştir..


Haber ve fotoğraf; Evcioğlu



Hiç yorum yok: