20 Nisan 2010

TÜBİTAK ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

TÜBİTAK ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

http://www.gercekgundem.com/img/news/tubitak.gif

http://egitimemekcileridernegi.org/img/news/aynur_1gun_destek3.jpg

Ankara-Tekel direnişine destek vermek için 4 Şubat’ta yapılan eyleme katılan TÜBİTAK çalışanı Aynur Çamalan işten çıkarıldı. Çamalan 08.03.2010 tarihinden başlayarak oturma eylemine devam ediyor.

4 Şubat’taki "işe gitmeme" eylemine katılan arkadaşlarından sadece kendisinin işten atıldığını belirten Çamalan, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Ömer Ziya Cebeci imzasıyla mazeretsiz işe gitmemekten dolayı işine son verildiğini söyledi. Kendisi hakkında hiçbir idari soruşturmanın açılmadığını, disiplin kuruluna sevk edilmediğini ve savunması dahi alınmadan işine son verildiğini belirten Çamalan, işe geri alınana dek eylemini sürdüreceğini açıkladı.

TÜBİTAK önünde devam eden oturma eylemi ve 22.04.2010 perşembe günü eyleme destek amacılyla yapılacak basın açıklaması hakkında,

Sn; Av. Ali Ersin Gür'le yapılan görüşmede şunları ifade etti;

"Ankara- TÜBİTAK önünde eylemini devam ettiren Sn; Aynur Çamalan ile bu gün bir görüşmem oldu. Tubitak'ın önünde devam eden direnişini, sürdürmekte kararlı olduğunu bildirdi..

Bu arada Tubitak'ın Gebze biriminde çalışan altı emekçinin daha iş akdi feshedilmiştir.
Aynur, bir yandan haklı direnişini sürdürürken, diğer yandan başkalarınca düzenlenen sosyal etkinliklere ve eylemlere katılarak onlara da destek vermeye çalışmaktadır.
Perşembe günü saat 12:30'da Aynur Çamalan ve diğer altı işçinin ortak basın açıklaması olacaktır. Şu ana kadar Aynur bu basın açıklamasını tek başına örgütlemeye ve duyurmaya çalışmaktadır. Haklı olarak bizlerin de desteğini beklemektedir.
Bu koşullarda:
22 Nisan Perşembe günü saat 12:30'da yapılacak olan basın açıklamasına hem katılmamız ve hem de en geniş katılımı sağlamak için çaba sarfetmemiz gerekmektedir. Bu desteği sağlayabilmem için; Perşembe günü saat 12:00'de (eski) Kızılay Gima önünde toplanıp toplu halde Tubitak'a gideceğiz.. O saatte buluşma yerine yetişemeyen arkadaşlarımızın ise; doğrudan Tubitak önüne gelmelerini bekliyoruz...

Ankara ve Ankara dışındaki arkadaşlardan BASIN İLE İLİŞKİSİ OLAN ARKADAŞLAR, basın açıklamasına muhabir göndermeyi sağlayabilir ve haberin gazetelerde yayımlanmasını sağlarlarsa önemli bir destek sağlamış olurlar." diye sözlerini ifade etmiştir.

Bizde Sn; Av. Ali Ersin Gür'e bu konuya gösterdiği hassasiyetten ötür ve bizileri haberdar ettiği için teşekür ediyor, perşembe günü yapılacak basın açıklamasına site yöneticileri olarak; konunun takipçisi olacağımızı ve her zaman "sorunu görünür kılmak" doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğimizi bildirir, toplumun her kesiminden de desteklerini sürdürmelerini önemsiyoruz ve bekliyoruz....


Haber: Evcioğlu

*****/////****

1)-TÜBİTAK'TA İŞTEN ATILAN EMEKÇİYE DESTEK BASIN AÇIKLAMASI‏NDAN FOTOĞRAFLAR

2-TÜBİTAK'TA İŞTEN ATILAN EMEKÇİYE DESTEK BASIN AÇIKLAMASI‏

Hiç yorum yok: